tiistai 26. joulukuuta 2017

Omakuvia joulun aikaan 2017

 Selfportraitsz  on Yule tid... as an artist I have been taking portraits and self portraits, selfportraitsz ever since 1981, with pocket camera and cameras. In year 1988 I had my first system camera. In 2003 I had my first digital camera, and 2008 I had my first digital system camera. In 2015 I had my first Maxwell Smart -phone ;) I have used lots of cameras in several jobs in magazines and news papers, library too.

With Canon IXUS 155. Se on pikkukamera joka kevyesti kulkee mukana. Suurin miinus on miltei jokaisessa toiminnossa on oletuksena ensimmäisenä salamavalo, jota tuskin koskaan käyttää. Hyi olkoon, vain järjetön ja sieluton sadistinen ääliö laittaa salamavalon ensimmäiseksi toiminnoksi - näin pilataan kaikki tilanteet niin maalla, merellä kuin metsässäkin. Raivostunut valokuvaaja joutuu poistamaan salamavalon ja näin valokuvaus hidastuu. Jokaisessa oikeassa kamerassa on pikkuinen salamavalo erikseen, ja isolle salamavalolaitteelle tila kuten digijärkkärissä. Tai sitten erikoisohjelmissa on oletuksena että salamavalo ei ole automaattisesti päällä. Kuten älykkäiden ihmisten suunnittelemissa kameroissa.

Canonin IXUS 155 kamera on kaikkialla mukana, LUMIXin lisäksi. Ixuksessa on automaattinen toiminto aina päällä kun kameran avaa. Hämärä -toiminto on hyvä kaamoksen aikaan, tunnelman luojana. Pidän myös mustavalkoisesta ja seepian sävyisestä filtteristä, mutta näissä on oletustoiminto se salamavalo, joka aina pitää laittaa pois päältä ennen kuin valokuvaa, ja näin maaginen hetki on mennyt. Parempi käyttää toista kameraa.

Joulupukki toi uuden LUMIXin. Sen testaus alkaa myöh.Nämä ei nyt niin erikoisen hyvinä kuvia ollut, mutta ainakin dokumentointia ideasta ja hetkestä. Omakuvani heijastuu lampunjalkaan, jonka päällä lepää huovasta tehty susi, jonka sain lahjaksi.

Tässä Lumia puhelimeni kuvia, jotka olen muokannut mustavalkoisiksi puhelimen kuvankäsittelyohjelmalla:
Käytän suvereenisti eri ohjelmia, tai ainakin innolla...

 We make our old analogical film photography into digital, that includes negatives and slides, too. It is wonderful and unique to peep into photos from our family and relatives from 1940´s and 1960´s. And share. That´s remarkable for history, village history and cultural history.

Omakuvia olen ottanut vuoden 1981 jälkeen. Muutaman ;) Nyt käytän häsää issuli. Minua huvittaa kun taiteilijan muotokuvat ja / tai omakuvat, joita otan kameroilla ja puhelimella ja jaan Flickrissä tai Instassa pidetään näpläämisenä, kuvavirtana jne. Ns suuri yleisö tuomitsee valokuvien ottamisen turhana räpsimisenä jne. No hevon v minä siitä / niistä välitän. Joka kritisoi digikuvausta epäaidommaksi versus filmikuvaus ei näköjään ole nainen jolla on naisen euro. Resessanssi-ihmisenä ja luovana toimijana monella alalla toivotan tervetulleeksi monenlaista aparaattia, ja ohjelmaa. Osan kuvista otan dokumenttina tilanteesta, kuten teatterissa on tuotantokauden avajaiset, joissa makupaloja tulevista esityksistä. Dokumentointi on kätevää ja nopeaa myös mielenosoituksissa joita pidetään rauhan ja tasa-arvon puolesta. Luonnontuhoamista vastaan. Taidetta teen monenlaista. Photoshoppia opetin vuonna 1998, joten se on silloin tällöin kulkenut mukanani. Käytän myös monenlaista muutakin ohjelmaa.

Omakuvia joulun aikaan 2017

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti